![]() |
![]() |
![]() |
4 dl slagroom, 2 blaadjes gelatine, 3 el basterdsuiker, 1 vanillepeul, archaide olie, 2 rijpe peren
Week 1,5 tot 1,75 gelatineblaadje in koud water. Breng 4 dl slagroom met 3 el basterdsuiker, 1 opengesneden vanillepeul (of een halve als het een mooie lange dikke is) zachtjes aan de kook. Verwijder de vanillepeul, schraap het merg eruit (bewaar een beetje), voeg dit toe aan de room en roer goed. Doe de uitgeschraapte vanillepeul weer terug en laat de room 4 minuten op laag vuur trekken. Roer af en toe. Haal daarna de room van het vuur en verwijder de peul. Laat het mengsel iets afkoelen.
Knijp de gelatine uit en roer dit door de room tot deze opgelost is. Vet 4-6 kleine vormpjes in (of kopjes) met een neutrale olie. Verdeel de room over de vormpjes en laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Doop de vormpjes daarna een paar seconden in heet water zodat de panna cotta loslaat, en stort deze op een bord. Meng plakjes rijpe peer met het bewaarde beetje vanillemerg en serveer dit bij de panna cotta. Let op: een panna cotta moet niet te stijf zijn, maar juist lobbig en romig.
Andere toetjes: Sorbetto di limone of Vin Santo e cantuccini of Torta di limone of pere con formaggio